Wil je als klein jongetje beginnen met racen of moet je? Dit is een vraag die misschien heel krom overkomt, maar helaas menig vader niet snapt.

Het begin een keer voor de gein, kleine jongen wordt meegenomen naar een indoorkartbaan, en vind dit vervolgens leuk. Het probleem is dat de Papa het waarschijnlijk nog leuker vind, en begint met langzaam doorslaan.

Voor de kleine is het op dit moment nog een geintje, voor Pa is het eerder topsport te noemen. Afhankelijk van papa’s budget komt er gelijk top materiaal. Een dure bus, helm, mooi pak, een ditje, een datje, en hier ontbreekt nog steeds de echte race spirit bij de kleine man.

Hier komt dan ook het cruciale punt, vind de kleine het leuk, of word het een verplichting. Is het namelijk wel leuk om elk weekend op een kartbaan te zijn, i.p.v. net zoals je vriendjes op school op voetbal te zitten.

Hier komt dat ook helaas het gedeelte ter sprake, waar het zoontje moet i.p.v. Wil. Er zijn op dit moment meerdere rijders hun opwachting aan het maken in de autosport, die vroeger echt maar dan ook echt niet wouden rijden in een kart.

Ja, ze vinden het nu leuk, omdat ze niet anders gewend zijn, maar u wil toch niet dat uw zoon een paar jaar dingen doet omdat U het wilt? Als uw zoon wil voetballen i.p.v. Karten, waarom niet? Het scheelt de papa in ieder geval een hoop poen.

Dat is namelijk de keerzijde van het verhaal. Papa wil dat zoon rijdt, en steek er belachelijk veel geld in. Maar zoon wil niet dus het is weggegooid geld.

Een mooi voorbeeld kwam afgelopen week in het nieuws. Josh Hill zoon van ex Wereldkampioen Formule1 Damon Hill. Na jaren de wegen van zijn vader te hebben gevolgd, het lag namelijk in de lijn der verwachting dat ook hij richting de Formule1 zou gaan, heeft hij plotseling in één keer besloten om er mee te stoppen. Hij vond namelijk dat als je zo iets doet, je er voor de volle honderd procent voor moet gaan. Iets wat hij niet kon en wou.

Daar heb ik nou respect voor, dat je als gozer gewoon NEE. Zegt en je eigen ding doet, vind je muziek leuker, ga er dan voor en laat niks verplichten.

Naam, dromen van paps of niet, doe wat je zelf wilt en niet wat er verplicht wordt!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 3 =