Ga je je eerste nieuwe auto kopen? Dan moet je op andere dingen letten dan wanneer je een tweedehands auto koopt. Een nieuwe auto is duurder dan een tweedehandse auto door de hoge afschrijvingen in de eerste jaren. Maar je kunt wel genieten van de laatste technologieën en van lage onderhoudskosten in de eerste jaren. Heb je besloten dat je een nieuwe auto gaat kopen? Dan kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij een Audi dealership. In deze blog geven we je een aantal tips bij het aanschaffen van een nieuwe auto!

Bepaal je wensen

Ten eerste is het belangrijk dat je nieuwe auto aan al je wensen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het aantal deuren en zitplaatsen. Rij je meestal alleen of met zijn tweeën? Dan is een 2-deurs model vaak ideaal. Heb je een groot gezin? Dan is het wel zo fijn als iedereen voldoende plaats heeft en makkelijk kan instappen. Ook instaphoogte is iets om over na te denken. Heb je bijvoorbeeld last van rugklachten? Dan is een hoge instap heel prettig, omdat je amper door je knieën hoeft te gaan om in te stappen. Hetzelfde geldt voor een kinderzitje. Het vastklikken van een gordel is veel makkelijker bij een hoge instap. Bovendien zijn het brandstofverbruik en het milieu belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Kosten

Heb je een bepaald model op het oog wat aan al je wensen voldoet? Dan kun je de kosten gaan berekenen. Aan de hand van het model en het type kun je berekenen wat je kwijt zult zijn aan brandstof, verzekeringen en wegenbelasting.

Proefrit

Ook het maken van een proefrit is heel belangrijk. Waar je bij een tweedehands auto meer let op de gebreken, kun je bij een nieuwe auto meer letten op het rijcomfort. Rij over verschillende soorten wegen en let op een aantal zaken. Hoe hoog is de instap? Hoe is de bediening en de besturing? Heb je voldoende beenruimte en zit je lekker? Ook is het handig om de bergruimte even te checken.

Veiligheid

Veiligheid is een heel belangrijk onderdeel van een auto. Nieuwe auto’s hebben altijd wel verschillende veiligheidsmaatregelen, maar je kunt hier het beste even naar vragen bij de dealer. Ook kun je zelf letten op airbags, anti-whiplash hoofdsteunen, het zicht, stuurbekrachtiging, een ergonomische zitpositie, kreukelzones en aanwezige veiligheidssystemen zoals elektronische stabiliteitscontrole.

 

Onderhandelen

Heb je besloten dat de auto helemaal aan jouw wensen voldoet? Dan kun je vaak onderhandelen over de prijs. Ook kun je onderhandelen over accessoires of bijvoorbeeld het overzetten van de autoradio. Hou je er niet van om te onderhandelen? Neem dan gewoon iemand mee die zich hier wel prettig bij voelt! Als je je oude auto wil inruilen, kun je dit meenemen in de onderhandelingen.

Verzekeren

Als de koop is gesloten, is het heel belangrijk om je auto goed te verzekeren. Vanaf het moment dat de auto met kenteken op jouw naam staat, is het namelijk verplicht dat deze verzekerd is. Kijk dus goed welke verzekering het beste bij je past en sluit deze op tijd af!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =