Als jij geen eigen auto hebt of er tijdelijk niet over kan beschikken, dan ben je vaak aangewezen op het openbaar vervoer. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om een auto te huren. Dit kost misschien wel iets meer, maar geeft jou ook meer vrijheid. Helemaal als je van plan bent om er wat kilometers mee te maken. Maar waar moet je nou op letten als je een auto gaat huren? En, misschien nog wel belangrijker, wanneer moet je een auto echt laten staan?

Zichtbare schade

Het makkelijkste om te controleren is het eerste wat je ziet, namelijk schade die direct zichtbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deuken of krassen aan de buitenkant, maar ook aan zichtbare schade in de auto. Controleer daarnaast of alle verlichting goed werkt en of bijvoorbeeld de ruitenwissers wel goed werken. Zo kom jij niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Motorische schade

Motorische schade is misschien niet direct zichtbaar, maar zal je in de loop der tijd wel kunnen opmerken door onregelmatig lopen van de motor, moeilijk starten of rare geluiden tijdens het rijden. Wil jij dit risico helemaal niet nemen? Neem dan iemand met verstand van zaken mee en laat deze eerst een stukje in de auto rijden. Je weet tenslotte nooit wat er onder de motorkap schuilt.

Welke auto huur je?

Bij het huren van een auto geldt vaak dat hoe groter de auto is, hoe meer huur je betaalt. Zorg er dus voor dat jij geen auto huurt met te veel overbodige ruimte. Hier betaal je namelijk ook voor. Heb jij niet zo veel ruimte nodig, dan kan je het beste een kleine auto als een Toyota Aygo huren. Zoek jij toch iets groters? Neem dan bijvoorbeeld een stationwagen of SUV.

Huur bij een vertrouwd adres

De belangrijkste tip die wij jou kunnen geven is het huren bij een vertrouwd adres. Dit zijn vaak de grotere ketens, zoals Sixt, Europcar of Bo-rent autoverhuur. Hier staat service vaak hoog in het vaandel en kan je erop vertrouwen dat je een goede auto meekrijgt. Dit is namelijk niet alleen goed voor jou, maar ook voor hun eigen bedrijf.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 1 =