Volgens de overheid is een auto verzekering verplicht en moet je er één hebben wanneer je  een nieuw of een gebruikt voertuig koopt. Je kunt ook een uitgebreide dekking nemen.

Het voormalige type verzekering beschermt je tegen financiële en juridische verplichtingen aan een derde partij. Aan de andere kant biedt een uitgebreide verzekeringspolis dekking aan jouw voertuig tegen schade als gevolg van ongeval, brand, diefstal, cycloon, overstroming enz. Samen met deze omslag bestrijkt het elke aansprakelijkheid van derden. Hier zijn vijf belangrijke autoverzekeringsuitkeringen.

Schade of verlies aan verzekerde voertuig

In het geval dat jouw voertuig is beschadigd vanwege een ongeval, brand of zelfontsteking, ben je beschermd. Bovendien, als de auto verlies lijdt als gevolg van inbraak of diefstal, stakingen, rellen of terrorisme, behandelt jouw verzekeringspolis deze. Een ander voordeel van autoverzekering is dat het verlies of schade dekt tijdens het doorreis per spoor, binnenwateren, lucht, weg of lift.

Dekking van persoonlijke ongevallen

Een ander voordeel van autoverzekering is dat het persoonlijk ongeval-dekking biedt voor een vooraf bepaald bedrag. Persoonlijke ongevallen dekking biedt bescherming tegen permanente totale handicap, overlijden als gevolg van een ongeluk. Bovendien kan deze dekking worden genomen voor andere passagiers op niet-benoemde basis (maximaal volgens de zitcapaciteit van het voertuig) voor een vooraf bepaald bedrag in het kader van de autoverzekering.

Groot netwerk van garages

De meeste autoverzekeringen handhaven een groot netwerk van garages in het hele land. Dit zorgt ervoor dat je op al deze locaties services ontvangt, in het geval dat de behoefte zich voordoet. Deze functie maakt het handig om gebruik te maken van reparatieservices in geval van schade aan jouw voertuig.

Verplichtingen van derden

Als jouw auto bij een ongeval betrokken is, die leidt tot schade of verlies aan het eigendom van derden, valt het onder de autoverzekering. Bovendien, als je wettelijke verplichtingen in ogenschouw neemt in het geval van lichamelijk letsel of de dood van een derde partij, beschermt jouw autoverzekering je tegen hetzelfde.

Geen claimbonus

Eén van de belangrijkste voordelen van het hebben van autoverzekering is de no claim bonus (NCB). Een klant komt in aanmerking voor dit voordeel voor elk claimvrij jaar. Dit kan beschikbaar zijn als korting op de premie, die autoverzekering nog meer betaalbaar maakt.

Hier zijn twee factoren die je moet overwegen bij het kiezen van een autoverzekering tussen verschillende verzekeraars.

Snel en probleemloos proces

Wanneer je ervoor kiest om een ​​autoverzekeringspolis te kopen, is het belangrijk dat je geen lange en omslachtige procedure hoeft te ondergaan. Het hele proces moet eenvoudig, snel en handig zijn. Bovendien wordt een verzekeraar die het aanvullende gemak van de aankoop van het beleid online biedt, aanbevolen.

Rijd je een bedrijfsauto en ben je goed verzekerd?

Je bestuurt je bedrijfsauto  en raakt betrokken bij een zeer ernstig ongeval. Heb je de juiste verzekeringsdekking? Met een zakelijke autoverzekering zit je in zo’n geval  meestal goed.

Zorg er voor dat de limieten bij aansprakelijkheid nooit te laag zijn. Bespreek altijd de polis bij bedrijfsautoverzekering. Zodat je in ieder geval nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 18 =