De afgelopen jaren hebben reeds duizenden Nederlanders een auto over de grens aangeschaft. Wellicht wel tienduizenden landgenoten. Waarom doen zij dit? Het zijn natuurlijk echte Nederlanders, om geld te besparen. Een Nederlander heeft als karaktereigenschap natuurlijk dat deze weerzin ervaart bij te veel betalen. Let wel, we zeggen niet dat Nederlanders gierig zijn. Nederland staat in de toplijsten als het gaat om hoeveelheden Euro’s donaties t.o.v. andere landen. Enfin, wat de Nederlander niet fijn vindt is meer betalen voor hetzelfde product of zelfs een minderwaardige versie hiervan. Maar wie vindt dat wel fijn?

Duitsland: auto walhalla

En dus gaan we de grens over om daar een auto te kopen. Brengt wel wat complicaties mee. Dit is dus geen hosanna artikel omtrent auto import, er zijn enige nadelen. Meer administratie, bijv. rekening houden met de BPM, logistiek, tijdelijk kenteken, goed letten op de garantie van de Duitse auto enzovoort. Je moet echt wel wat scherper zijn dan tijdens een routine aankoop in Nederland. Maar houd je hier allemaal rekening mee dan kan ook jij in principe tienduizenden Euro’s besparen. Helemaal voordelig zijn de zogenaamde jahreswagens. Dit zijn auto’s van de zaak in Duitsland, die na een jaartje al weer van de hand gedaan worden. Bijna nieuw, maar erg voordelig dus. Zo een jahreswagen kan je zeker dik tienduizend Euro schelen t.o.v. de aanschafprijs in Holland. Daarbij als het gaat om een Duits merk auto, deze fijn luxer uitgevoerd wanneer oorspronkelijk bedoeld voor de Duitse automarkt.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

De grootste valkuil mijns inziens is de BPM. De belasting die je dient te betalen bij de import. Het is namelijk zo dat er niet 1 enkele manier is om deze te berekenen, er zijn meerdere paden die naar het spreekwoordelijke Rome leiden. Welke manier het goedkoopst is, dat is moeilijk te generaliseren.

Meer informatie: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Dit verschilt per auto. Enfin, er zijn vele hulpmiddelen online te vinden om hierbij te helpen van calculators tot persoonlijke service van BPM experts.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 5 =