Youtube, het grootste video platform op het internet. Elke minuut wordt er 72 uur aan videomateriaal geüpload(!). Op Youtube is het mogelijk dat mensen zich kunnen abonneren op bepaalde personen of Youtube-kanalen. Een van deze kanalen is ‘Fast, Furious and Funny’. U raadt het al waarschijnlijk… het gaat over auto’s! Het kanaal heeft 168.000 abonnees, het is dus redelijk populair.

Laatst zag ik een video op dit kanaal over een Ford focus, dat ‘gepimpt’ werd door middel van air suspension. Dit is een soort vering in auto’s dat werkt door middel van lucht. Een normale vering werkt als de meeste veringen die wij kennen. Maar air-suspension werkt door middel van luchtdruk. De lucht kan door middel van een compressor in de achterbak en een afstandsbediening bij de bestuurdersstoel wordt bestuurd. Voor meer informatie over air suspension, ook wel luchtvering, klik dan hier.
Ik wist wel ongeveer wat luchtveren deden en hoe het systeem werkte, maar het resultaat was verbazingwekkend. Op een gegeven moment pompte ze die auto gewoon omhoog! Op een manier dat je denkt: “Dat gebeurd alleen in films”.

Een leuke functie van deze veren, maar niet iets wat ik zelf bij mijn auto zou willen hebben. Sowieso hou ik niet zo van ‘gepimpte’ auto’s. Het ziet er altijd wat nep, goedkoop en afgezaagd uit. Althans bij de meeste auto’s. Ik hou van pure auto’s, Die zo de autogarage uitrijden.

Maar dat is het mooie van deze luchtveren, want het systeem zit tegenwoordig al in een groot aantal luxe auto’s zoals de Audi A6, Audi Q7, Porsche Cayenne en nog een heel aantal andere auto’s. De veren zijn gebruiksvriendelijker, comfortabeler en zijn dus zelf af te stellen. Wie weet zien we in de toekomst dus nog een Porsche Cayenne die z’n onderkant over de grond sleept!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 10 =