Je hebt een nieuwe auto gekocht. En hoe kan je deze het beste verzekeren? Je kan bij de dealer van je auto vragen waar je je nieuwe auto goed verzekeren kan. Maar dit is meestal niet de meest voordelige manier. Sinds enkele jaren kan je verzekeringen op allerlei gebied, dus ook autoverzekeringen, snel en eenvoudig vinden op internet.

Vergelijkingssites voor autoverzekeringen

Er zijn meerdere vergelijkingssites waar je binnen enkele minuten de meest voordelige autoverzekering voor jouw auto en situatie kan vinden. Bekende namen zijn Independer.nl en Verzekeringssite.nl. Maar er zijn meer sites, zoals Autoverzekeringenvergelijk.com en Verzekeringen vergelijken.

Wat voor autoverzekering wil je?

Hoe kan je snel de beste autoverzekering vinden? Vul eerst de kenmerken van je auto in (meestal volstaat het kenteken). Geef vervolgens je belangrijkste kenmerken, zoals leeftijd, woonplaats en het aantal jaar dat je al auto rijdt. Daarbij is het aantal zogenaamde schadevrije jaren belangrijk, dit bepaalt namelijk de hoogte van je premie. Tot slot dien je te kiezen uit de dekking van je autoverzekering. Je kan kiezen uit de basisdekking, dat is de WA-dekking, of een ruimere dekking, de zogenaamde WA-plus dekking. Wil je helemaal uit de zorgen zijn? Neem dan de allrisk dekking, dan ben je tegen vrijwel alle risico’s gedekt, inclusief per ongeluk zelf veroorzaakte ongelukken.

Snel afsluiten

Vanaf het moment dat je een auto hebt, dien je deze verzekerd te hebben. Het is daarom zaak om snel na het kopen van een auto, een autoverzekering af te sluiten. Kies daarbij niet de gemakkelijkste weg, maar neem de tijd om een goed en voordelig product uit te kiezen. De verschillen in premie kunnen fors zijn, tot wel honderden euro’s per jaar.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =