Benieuwd naar de voordelen van privé lease, ook wel bekend als private lease? Je leaset een auto van de leasemaatschappij, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt. Wat dat betreft kies je voor puur gemak, in combinatie met een heldere prijs per maand waarvoor je de auto kunt rijden. Wil je direct in een mooie nieuwe auto stappen en wegrijden, zonder dat je daar eerst jaren voor hoeft te sparen of je een verzekering hoeft af te sluiten en je de kosten aan wegenbelasting hoeft uit te zoeken?

Zodra je op basis van privé lease een auto bij een leasemaatschappij aanschaft heb je geen omkijken naar bijvoorbeeld de autoverzekering, je kunt rekenen op een volledige dekking door de leasemaatschappij. Het gaat doorgaans om een allrisk-dekking, vooral wanneer je een nieuwe auto leaset. Dat betekent dat je ook schade aan je eigen auto vergoed krijgt, je hebt nergens omkijken naar. Is er bovendien een keer wat aan de hand of word je aangereden? De leasemaatschappij pakt het voor je op, je hoeft dat niet zelf te doen.

Geen fiscale bijtelling bij privé lease
Privé lease kent bovendien een belangrijk verschil ten opzichte van het leasen van een auto van de zaak. Rijd je die auto ook privé (> 500km per jaar)? Dan betaal je daarover fiscale bijtelling, het reguliere tarief bedraagt 25% van de cataloguswaarde per jaar. Indien je gebruik maakt van privé lease heb je daar niet mee te maken, het maandbedrag is het totaal dat je betaalt, exclusief de kosten voor de brandstof. Bovendien kun je voor dat bedrag rekenen op vervangend vervoer wanneer er wat aan de hand is, of hulpdiensten op het moment dat je met pech langs de weg komt te staan.

Helder maandbedrag en de benzinekosten
Ben je toe aan een helder bedrag per maand aan kosten voor je auto, waarmee je er bovendien voor zorgt dat je direct in een nieuw model weg kunt rijden? Je hoeft dankzij privé lease geen schuld aan te gaan en er vindt geen registratie bij het BKR in Tiel plaats. Je betaalt alleen de maandelijkse kosten voor de auto, naast de benzine of de diesel die je tankt om er gebruik van te maken; wel zo overzichtelijk!

Privé lease ook voor taxibedrijven?
Een taxibedrijf koopt meestal de voertuigen doormiddel van zogenaamde financial lease. Het taxibedrijf is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en verzekering. Dit is tegenstelling tot privé lease waar alles inclusief is. Taxibedrijven kiezen voor de eerste vorm omdat zij zelf de BTW voor financieren en een mooie no claim verklaring voor de verzekering hebben. Buiten dat ontvangen zij de BPM Belasting terug welke na ontvangst meteen naar de lease maatschappij wordt teruggestort. Op kleine schaal wordt ook wel privé lease gebruikt maar dat is meestal omdat het bedrijf geen middelen heeft of geen krediet bij de bank krijgt.

 

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − zes =