Heb jij jouw vakantieplannen al klaarliggen? Dan is het tijd dat je met de voorbereidingen kunt beginnen. Eén van de dingen die mensen nogal eens vergeten is het belang van een goede auto. Als jij met de auto op vakantie gaat, dan wil je wel zeker weten dat jij ook daadwerkelijk op de vakantiebestemming aankomt. Je wilt tenslotte niet halverwege de rit met pech langs de weg staan. In dit blog zullen wij een aantal zaken bespreken waar jouw vakantieauto aan moet voldoen voor een comfortabele rit.

Ruimte

Allereerst moet jouw vakantieauto gewoon ruim genoeg zijn voor alle inzittenden en voldoende bagage. Afhankelijk van jouw reisplannen kan je een model bepalen dat goed aansluit op jouw vakantie. Ga jij bijvoorbeeld met het gezin op vakantie? Dan is een stationwagen of een MPV uitermate geschikt. Ga jij alleen of met z’n tweeën op vakantie? Dan voldoet een hatchback ook al.

Verbruik

Een gunstig verbruik is misschien wel net zo belangrijk als voldoende ruimte in de auto. Met een gunstig verbruik komt jij niet alleen verder op een tank, maar je houdt ook nog eens wat extra geld over aan het einde van de vakantie. Let er wel op dat jij jouw tank niet helemaal leeg rijdt. Dit kan dan uiteindelijk alsnog een dure grap worden.

Rijcomfort

Als je urenlang op de weg zit is het ook belangrijk dat je enigszins comfortabel zit en rijdt. Vermijdt dus auto’s met een zogenoemd “sportonderstel” en zorg ervoor dat je genoeg been- en hoofdruimte hebt. Reis jij met kinderen op de achterbank? Zorg dan ook dat zij voldoende ruimte hebben en dat bijvoorbeeld de gordels niet snijden.

Onder rijcomfort kun je ook allerlei handige “accessoires” rekenen. Denk bijvoorbeeld aan airco of bluetooth voor muziek in de auto. Tevens is een navigatie natuurlijk ook altijd lekker meegenomen. Deze maken het rijden toch weer wat makkelijker en comfortabeler.

Veiligheid

De absolute nummer één is toch wel de veiligheid van de auto. Werken alle airbags? Is de auto mechanisch in orde? Zijn de banden nog goed? Stuk voor stuk vragen die met een volmondig ja beantwoord dienen te worden voordat je met de auto op pad gaat. Voldoet jouw huidige auto niet aan al deze eisen? Kijk dan eens op auto.nl voor een goed geprijsde en vooral gewoon goede auto.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =