Voor uw nieuwe auto wilt u graag een autoverzekering afsluiten. Maar hoe weet u welke autoverzekering het beste bij uw situatie past? In Nederland moet iedere auto-eigenaar verplicht een WA verzekering afsluiten. Of dit voldoende is, hangt af van de leeftijd en de dagwaarde van uw auto. Er zijn drie verschillende basisdekkingen. Dit zijn de opties.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering

Advies voor auto’s van 8 jaar of ouder

Met deze verzekering is alleen de door uw auto veroorzaakte schade gedekt. Schade aan uw eigen auto niet. Het is verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Oudere auto’s zijn vaak gedaald in waarde, waardoor de kosten van een hogere premie zich niet meer verhouden tot eventuele schadevergoeding.

WA beperkt casco  (WA+) verzekering

Advies voor auto’s tussen de 4 en 8 jaar

Met een WA+ verzekering bent u ook verzekerd tegen diefstal, brand, storm, ruitbreuk of een botsing met een dier. Niet voor de door uzelf veroorzaakte schade aan uw eigen auto.

WA volledig casco (All-risk) verzekering

Advies voor nieuwe auto’s, jonger dan 4 jaar

Een All-risk autoverzekering dekt alle schade aan uw auto. Ook schade aan uw eigen auto door eigen schuld en door vandalisme. Ga ook voor een All-risk verzekering als u uw auto via een lening heeft aangekocht en deze nog niet is afbetaald.

Aanvullende verzekeringen

Naast een basisdekking kunt u zich nog verzekeren met aanvullende dekkingen voor onder andere de inzittenden van de auto na een ongeval en voor juridische hulp na schade.

De beste verzekering voor u!

Wilt u snel weten welke autoverzekering voor u het beste is? U kunt een autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl om direct verzekerd in de auto te stappen. Het is ook mogelijk om uw autoverzekering te berekenen op Autoverzekering.nl/vragen/berekenen/. Ook hier zie je direct een duidelijk overzicht van alle verzekeringen op basis van de door jouw ingevulde gegevens.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vijf =