Voordelen van de luchtvering in auto’s

Tegenwoordig worden veel auto’s voorzien van luchtvering systemen in plaats van springveren in combinatie met schokdempers. De luchtvering systemen staan echter wel bekend als een kostbaar product. Vervanging van luchtvering systemen en onderdelen kan al oplopen tot in de duizenden euro’s. Maar welke voordelen heeft dit duurdere luchtvering systeem t.o.v. de andere systemen.

Vervanging van luchtvering systemen en onderdelen hoeft niet altijd zo duur te zijn als vaak wordt aangenomen. Mensen die bijvoorbeeld beschikken over een Mercedes auto willen defecte luchtvering onderdelen vervangen worden door nieuwe Mercedes luchtvering onderdelen. Echter, de luchtvering onderdelen voor een Mercedes auto zijn veel goedkoper en goede kwaliteit te vinden. Dit kan vaak heel veel geld schelen. Kijk eens bij Airsus luchtvering, waar je voor zeer scherpe prijzen luchtveringen systemen en onderdelen (denk aan luchtbalgen, compressoren, niveauregelaar, luchtfilters, etc.) kunt kopen voor een Audi, Bentley, BMW, Hummer, Jaquar, Land Rover, Mercedes, Porsche, Renault, Volkswagen, Opel, Nissan en voor de Iveco auto’s.

Luchtvering compressor

Luchtvering compressor

Wat zijn dan de voordelen van het automatisch regelbaar luchtveringsysteem?

Nou, de afstelling van het luchtvering systeem is al een groot voordeel. Dit is heel exact mogelijk. Het luchtvering systeem kan eenvoudig veranderen van klein naar een groot lucht volume. Ook is het eenvoudig om de demping per wiel van de auto te regelen. En nóg een ander handig pluspunt is dat bij het in- en uitstappen, de auto in de hoogte kan worden veranderd.

Maar misschien wel het belangrijkste voordeel is de stabiliteit tijdens het rijden met de auto. Als een auto op snelheid is, wordt deze door de luchtvering dichter bij de grond gebracht.
Hiermee wordt de stabiliteit van de auto verbeterd, alsmede de aerodynamische eigenschappen van de auto.verbeteren.

Dus je betaald misschien iets meer voor luchtvering i.p.v. traditionele springveren, het heeft dan ook wel zijn voordelen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − tien =