Ben je een ondernemer met een eigen wagenpark? Of worden bij jouw bedrijf de auto’s geleased? Bij een transportbedrijf kan het voordeliger zijn om zelf je wagenpark te beheren. Maar als je wagenparkbeheer niet je core business is, gaat de voorkeur juist uit naar leasen. Zoek je nog een goede leasemaatschappij voor je wagenpark? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Hiltermann Lease. Er zijn een aantal opties waarmee je kan zorgen voor een efficiënter wagenpark.

Gedeelde auto’s

Het is tegenwoordig helemaal niet meer gek om een auto te delen. Het komt namelijk vaak voor dat medewerkers in de auto naar hun werk komen, de auto hier neerzetten, en hem 8 uur lang niet meer gebruiken. Andere medewerkers hebben gedurende hun dag een auto nodig om naar afspraken te gaan en pakken hun eigen auto. Het zou veel efficiënter zijn als deze medewerkers een auto delen. Om het voor je werknemers ook een stukje aantrekkelijker te maken kun je afspreken dat je werknemers een deel krijgen van de bespaarde kosten. Hierdoor zijn ze eerder bereid om mee te werken aan de deelauto’s. Nog een voordeel van het inzetten van deelauto’s is dat je laat zien dat je het milieu serieus neemt. Dit is goed voor het imago van je bedrijf, maar je laat ook aan je werknemers zien dat het belangrijk is om de CO2-uitstoot te verminderen. Misschien pakken ze zelf wel vaker de fiets in plaats van de auto!

Leasen

Voor veel bedrijven is het voordeliger om te leasen dan om te kopen. Vooral als je wagenparkbeheer niet je core business is, is leasen vaak beter. Heb je een gemengd wagenpark? Dan kan kopen wel de juiste oplossing zijn. Als je je contract bij de leasemaatschappij gaat ondertekenen, kun je het beste onderhandelen met de leasemaatschappij. Vooral als je een behoorlijk aantal auto’s gaat leasen, kun je worden gezien als een serieuze onderhandelingspartner. Door te onderhandelen, kun je van het kostenvoordeel van leasen profiteren. Let ook goed op of in het leasecontract iets is opgenomen over het aantal kilometers per jaar. Als je over dit aantal kilometers heen gaat, kan dat hoge kosten met zich meebrengen.

Wagenpark groener maken

Ook kun je je wagenpark groener maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor elektrische auto’s of voor auto’s met een lage CO2-uitstoot. Dit is goed voor het imago van je bedrijf, omdat je zo laat zien dat je het milieu serieus neemt.

Monitor je wagenpark

Breng in kaart of je auto’s optimaal worden gebruikt. Bereken het daadwerkelijke verbruik en kies de juiste brandstofsoort. Ook is het belangrijk om je wagenpark te blijven monitoren. Hiervoor is speciale software verkrijgbaar waarin je schades, bekeuringen, verbruik en bandenslijtage kunt zien. Als je ziet dat een medewerker opvallend veel bekeuringen heeft, dan kun je hem of haar hierop aanspreken.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 2 =