Pikes Peak is een berg gelegen in de front Range van de Rocky Mountains vlak bij Colorado. Het topje is 4301m hoog. Om hier boven te komen, ligt er een super mooie, 25km lange weg. Een normaal mens doet hier ongeveer 45 minuten over om rustig van het uitzicht genietend naar boven te rijden, maar eens per jaar gaat het anders.

Sinds 1916 word hier eens per jaar een race gehouden met allerlei soorten auto’s. Door de jaren heen is het steeds gekker geworden qua creaties. Gezien de extreme factoren die bij dit evenement komen kijken, leek hier ook maar 1 sponsor voor te bestaan: RedBull. Alles wat extreem is word door hun gesponsord, en vandaar dat het evenement dit jaar om gedompeld werd tot ‘ RedBull King Peak ‘

Er zijn auto fabrikanten die deze race aangrijpen om van hun saaie imago af te komen. Dit jaar was het de beurt aan Peugeot. Nu moet ik hier wel bij vermelden dat de auto van de buitenkant nog een beetje op een bestaand model lijkt, maar daar onder schuilt een beest. In het geval van Peugeot zijn ze extreem ver gegaan omdat ze maar 1 doel hadden. Winnen. En terecht overigens, want een project als dit gaat al snel in de 6 nullen lopen.

Peugeot kwam dit jaar met twee wapens. 1 een super maar dan ook super snelle auto. 2 een super goede coureur in de naam van Sebastian Loeb. Dit persoon in kwestie is maar liefst 9 keer wereld kampioen rally rijden.

Over de auto valt weinig te twisten, eigenlijk is er maar 1 woord wat er bij past. BRUUT. De auto oogt snel, klinkt snel, en is snel. 875PK word er over 4 wielen verdeeld, en dat bij een gewicht van 820kg. Hoe snel trekt dit op? Sneller dan moderne Formule1 auto’s.

Tijdens verschillende test sessies voorafgaand aan het evenement bleek meneer Loeb al onverslaanbaar, en hij pakte dan ook weinig verrassend de overwinning op de wedstrijddag. Zijn tijd daar in tegen was verbazingwekkend, waar er 5 jaar geleden nog moeite werd gedaan om onder de 10 minuten boven te komen, deed onze kleine fransoos het in 8.13,878.

Een tijd waar menig persoon versteld van stond, waaronder hij zelf. Heeft u bij dit verhaal nou totaal geen beeld, geen idee qua snelheid? Kijk dan onderstaand filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=YzOsctZpcRU

Categorie├źn: Red Bull King Peak

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + veertien =