Opel Corsa’s zijn mateloos populair. Niet alleen voor autobezitters, maar de Opel Corsa is ook erg geliefd bij auto inkoopbedrijven! Menig Corsa bezitter zal het meer dan eens overkomen zijn dat onder de ruitenwisser een geplastificeerd briefje te vinden was, voorzien van een 06-nummer, met hierin de vraag of de eigenaar bij verkoop van de Corsa z.s.m. contact wil opnemen, omdat zij de Opel Corsa maar wat graag willen inkopen. Maar waarom is dit eigenlijk?

Waaraan dankt de Opel Corsa zijn populariteit?

  • Ten eerste is de Opel Corsa een zuinige wagen. Het gewicht van de Corsa ligt rond de 850 kg. en de nieuwwaarde van de auto rond de 12.500 euro, waardoor deze aan wegenbelasting en autoverzekering voordelig uitpakt.
  • Daarnaast is de Corsa een vlot, maar zuinig rijdende auto. Rijd je volgens het ‘nieuw rijden’, dan verbruikt de Corsa ongeveer 1 liter op 16 km.
  • De Corsa rijd vlot: onze Corsa 1.2 reed met gemak 160 km per uur op de snelweg, en hierbij nog nooit ‘plankgas’ gereden. De topsnelheid hebben wij dus nooit uitgeprobeerd.
  • Nog een zeer belangrijke pre van de Corsa is de ‘bedrijfszekerheid’ van deze heerlijke auto. Start altijd, weigert nooit, ook niet met -10 C. Wij hebben 9 jaar in een Opel Corsa 1.2 gereden (de auto was 4 jaar oud toen wij deze kochten met een kilometerstand van 57.000). Vervolgens hebben wij nog ruim 130.000 km op de teller erbij gereden… Gedurende deze periode is het niet één keer voorgekomen dat de Corsa weigerde. Dit in tegenstelling tot onze nieuwe auto; de Renault Twingo… (tja, … “Frans rijden”).
  • Rijden in een Corsa is “Duits rijden” tegen een minimale prijs. Dit merk je aan de luxe uitvoering en het soepele verloop van automatische vernuftigheden. Onze oude Corsa had zelfs buitenspiegelverwarming.

Waarom zoveel interesse vanuit de autohandel?

Niet alleen in Nederland rijden we massaal in de Corsa; ook buiten de Europese Unie is de Corsa populair. Veel autohandelaren zijn daarom geïnteresseerd in Corsa’s van 10 jaar of ouder. Maar ook autosloperijen zijn geïnteresseerd in de Corsa, zij zijn immers vaak opzoek naar onderdelen voor de Corsa. Diegenen die hun Corsa als sloopauto willen aanbieden voor de verkoop zijn daarom beter af bij de sloperij dan bij de autohandelaar.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 5 =