2014 word het jaar van de nieuwe Volkswagen GTD. Jawel de GT-D. Waar bij het algemene publiek net aan de term GTI is blijven hangen, gaat Volkswagen nog een stap verder. Het tweede sport model met een diesel motor is namelijk een feit.

Het is algemeen bekend dat VW achter de schermen dicht bij het vuur van Audi zit. Audi in dit geval, is al jaren zééér succesvol bij de 24h van Le Mans met een diesel aangedreven motor. Als u het op die manier bekijkt is het dus niet zo’n vreemde stap.

Betekend dit het einde van de GTI? Absoluut niet. Wat het wel betekend is dat VW een model heeft gemaakt wat nog harder van zijn plek af komt. Vanwege de diesel motor en de turbo is de auto namelijk een echt koppel bommetje geworden. De 340nm liegen er dan ook niet om. Tel daar de 184pk’s bij op en het word ineens een erg interessante wagen.

Vanwege het koppel, en het ietwat stijvere onderstel is de auto zeker de term sportief waard. Daarnaast word het alleen maar leuker wanneer uw mede weggebruiker niet bekend is met de term GTD en vervolgens u denkt af te troeven. Dat u de personen in kwestie 9/10 keer het licht voor de ogen weg trekt maakt het alleen maar leuker. Ik kan nog wel even doorgaan over alle positieve en snelle punten van de auto, maar er is nog een belangrijk punt bij de diesel versie. Vanwege de diesel is het namelijk mogelijk om ook zuinig te rijden met de auto. Iets wat in deze tijd erg, dan ook erg gewenst is.

Nu hoor ik u denken, zitten er ook nadelen aan? Ja die zijn er. Vanwege de iets zwaardere diesel motor is de GTD ongeveer 50kg zwaarder dan de GTI. Effect? Als u flink doorrijdt kan de auto iets eerder ondersturen. Gelukkig is dit effect minimaal, want vanwege de voorwiel aandrijving onderstuurd de Golf sowieso al!

Ik geef als tip mee, aan alle mensen die denken dat een GTD suf is, maak een proefrit en sta versteld, dit is zowel zakelijk als privé een top auto.

Categorieën: Golf GTD

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − negen =