Heeft het je altijd al leuk geleken om voor je werk in een auto te rijden en om mensen van A naar B te brengen? Graag vertellen we dan meer over de mogelijkheden om directiechauffeur te worden. Veel kleine kinderen dromen ervan om in een auto te rijden later. Het is ook mogelijk om geld te verdienen door in een auto te rijden. Een directiechauffeur moet op een veilige manier personen van de ene naar de andere locatie brengen. Hiervoor moet je speciaal getraind worden. Je kunt niet zomaar in de auto stappen en jezelf aanbieden als directiechauffeur. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden.

Opleiding directiechauffeur

Wat moet je doen om directiechauffeur te worden? Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een speciale opleiding moet volgen. We hebben het hier over de CCV opleiding. Deze bestaat uit twee delen: CCV D1 en CCV D2, daarna kun je nog verder gaan voor D3 en/of D4.. Je moet eerst D1 halen, voordat je aan D2 mag beginnen. De CCV-D1, basisrijopleiding directiechauffeur, leidt op voor het CCV-D1 Certificaat Directiechauffeur en de CCV-D2, voortgezette rijopleiding directiechauffeur, leidt op voor het CCV-D2 Certificaat Directiechauffeur.

Wil je meer weten over de CCV D1 of CCV D2 opleiding? Klik dan hier. Daar vind je alles wat je moet weten over deze twee opleidingen.

Directiechauffeur in de praktijk

Maar wat doet een directiechauffeur nu in de praktijk? Vaak werken ze voor ministeries. Ze brengen dan ministers en andere kamerleden van locatie A naar B. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld door te leren als persoonsbeveiliger, waardoor je en een voertuig moet besturen als als beveiliger optreedt. Je kunt zelf vast wel indenken waar je dit soort personen nog meer tegen kunt komen.

Een directiechauffeur moet een goed verkeersinzicht hebben, de juiste kijktechniek moeten weten, voldoen aan allerlei (strenge) rijstijl vereisten, kunnen observeren, multitasken, risico’s in kunnen schatten, signaleren, herkennen en veel meer van dit soort zaken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het beroep directiechauffeur. PDS Rijopleidingen vertelt je er graag meer over.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 13 =