CAMPER

Er zijn vele voordelen bij het aanschaffen van luchtvering. Ik heb een aantal voor u op een rijtje gezet. Een groot voordeel is dat een luchtvering systeem heel precies kan worden afgesteld. Via een uitwendig reservoir in de luchtveer kan worden omgeschakeld van een klein naar een groot volume. Een klein volume geeft een stugge veer op; een groot volume geeft weer soepelheid. Ook is de luchtdruk makkelijk aanpasbaar.
De demping per wiel kan worden aangepast aan het wegdek. Zo is de demping per wiel stugger op snelwegen, en flexibeler bij slecht wegdek. Het karakter van de vering kan de bestuurder zelf bijstellen; zachter voor comfort, of wat harder voor de sportievelingen.

Ook de hoogte van het voertuig regelt u met luchtvering

Zelfs de hoogte van het voertuig kan via de luchtvering geregeld worden. Bij een zware belading wordt er automatisch voor gezorgd dat de personenwagen toch op de juiste hoogte blijft.
Door de hoogte van de luchtvering bij te stellen, kan er meer bodemvrijheid worden gecreëerd. Vaak is dit mogelijk bij terreinauto’s.
Comfort bij het in – en uitstappen van de auto vinden ik zelf, en velen erg belangrijk. De luchtvering zorgt hier daarom ook goed voor: de wagen wordt automatisch in hoogte verlaagd.

Luchtvering brengt uw voertuig sneller op snelheid

Tot slot brengt de luchtvering een voertuig dat op snelheid is dichter bij de grond om zo de stabiliteit en de aerodynamische eigenschappen te verbeteren. Dit geeft veel stabiliteit bij snelle ritten op de snelweg en voorkomt u gevaarlijke situaties bij zijwind.
Je kan vaak luchtvering systemen krijgen je merkdealer. Maar voor bijna alle auto’s zijn ook goedkopere luchtvering systemen en onderdelen verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld eens op Airsus Luchtvering systemen. Ook vindt u op de website van Airsus alle informatie die u nodig heeft bij het overwegen van de aanschaf van luchtvering.

Luchtvering voor campers

Veel campers worden praktisch steeds zwaarder of ongelijkmatiger beladen dan wat het ontwerp van de camper eigenlijk aankan. In het ontwerp van de camper is hier geen rekening mee gehouden. Om het gewenste rijcomfort te bereiken, is luchtvering dan wel nodig.
Luchtvering voor campers is ook verkrijgbaar bij Oluve Luchtvering . Daarnaast vindt u op de website ook diverse luchtvering onderdelen en

Luchtvering en Schiphol Taxi

Luchtvering komt niet zo heel veel voor onder personenauto’s. Toch in sommige luxere auto’s en Citroën wordt het gebruikt. Taxibedrijven gebruiken het met name in de luxere taxi’s en taxibussen. Het voordeel met de taxibussen is dat de auto makkelijk op hoogte is in te stellen. Je kan de auto dus laten zakken voor als je bijvoorbeeld iemand met een rolstoel in een taxibusje moet rijden.  In het luxe segment rijden er de Mercedes S-klasse met de soepele luchtvering, op deze manier zweeft de wagen als ware over de snelweg, en heb je de snelheid totaal niet in de gaten.

 

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 12 =