Als je de ramen van je auto wilt laten blinderen dan brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Een aantal voordelen zal je vast en zeker al bekend voorkomen maar wellicht zitten er nog een aantal voordelen bij die je nog niet kent. Hoe je het ook went of keert, autoruiten blinderen brengt meer voor dan nadelen met zich mee. Dit artikel bestaat uit 6 voordelen van het blinderen van autoruiten.

1. Uv-stralen worden afgeweerd. Wellicht is dit voordeel bij veel mensen bekend maar dat betekend niet dat het niet genoemd mag worden. UV licht is slecht voor het interieur, dat is inmiddels wel bekend. Vooral bij lange ritten wordt het interieur van je voertuig blootgesteld aan een grote dosis van Uv-A en Uv-B stralingen. Niet alleen het interieur wordt blootgesteld aan UV stralingen maar wij ook. Mensen moeten goed worden beschermd tegen dergelijke stralingen, vooral baby’s en jonge kinderen. Goede raamfolie kan jou, de baby en/of jonge kinderen goed beschermen. Het vermindert maar liefst 99% (!) aan schadelijke Uv-stralingen. Je beschermt je kinderen en jezelf onder andere tegen huidkanker.

2. Het interieur blijft goed beschermd. Door felle zonnestralen kan het interieur van je auto ook erg heet worden. Na verloop van tijd zal je interieur het begeven en ontstaan er verkleuringen. Door een goede raamfolie (al benoemd bij punt 1) wordt het een stuk koeler in je auto en daardoor kan je interieur langer mee. Ook is het zo dat je met geblindeerde autoruiten minder airco zal gebruiken wat ook leidt tot besparing van brandstof.

3. Moeilijker voor inbrekers. Een dief heeft meestal weinig tijd om een auto te stelen. De dief moet kijken of er bruikbare of waardevolle spullen inzitten, de omgeving goed in de gaten houden en nog de ruiten inslaan. Bij het inslaan van de ruiten zou een dief wat meer moeite moeten hebben met een auto die beschikt over geblindeerde ramen. Dat komt omdat de glasscherven van de auto niet alle kanten opvliegen bij het inslaan of gooien maar ze blijven juist goed bij elkaar. Ook dit zorgt voor extra vertraging en dat kan betekenen dat de dief sneller dan voorspeld moet vluchten.

Overigens heeft het bij elkaar houden van glasscherven ook een positief effect bij ongelukken. Vaak is het namelijk zo dat bij ongelukken veel glasscherven allerlei kanten opvliegen, wat leidt tot nare gevolgen. Geblindeerde autoruiten voorkomen dit.

4. Inkijk vanuit buiten wordt beperkt. Zo heb je meer privacy als je in de stad of ergens anders rijdt waar het druk is. Daarbij is het natuurlijk ook beter voor de bescherming tegen inbrekers. Een inbreker moet wel wat langer kijken om wat waardevolle spullen te zien liggen in je auto.

5. Tegenliggers zijn minder hinderlijk. Als je in het donker rijdt en een tegenligger heeft een groot licht aan dan is dat niet prettig. Deze tegenliggers verschijnen meestal uit het niets en het blindeert je ook nog is. Deze tegenliggers zorgen voor veel ongemak bij het rijden en kunnen zelfs tot ongelukken lijden. Geblindeerde autoruiten zorgen ervoor dat het licht wordt verminderd en dat je wat beter zicht hebt op de weg.

6. Verbeterd de uitstraling van de auto. Een aantal mensen zien een auto puur als vervoersmiddel en het interesseert ze dan ook weinig hoe de auto eruit ziet, zolang die maar functioneert. Maar er zijn gelukkig ook nog een aantal mensen die echt zorg dragen voor hun auto en de uitstraling belangrijk vinden. Om de uitstraling van de auto wat te verbeteren kunnen geblindeerde ramen erg helpen. Het ziet er namelijk erg stoer en chique uit.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =