Als startend auto blog, kunnen we maar beter snel beginnen. Om dat dan gelijk letterlijk nemen de nieuwe Caterham 620R. Een slordige 315PK op ongeveer 500KG. Om het voor een leek uit te leggen, dat is SNEL. De Caterham valt onder de auto categorie “ Seven “ een concept dat jaren geleden door de Engelse Colin Chapman is bedacht. Een lichte auto, die goed te besturen is, met een snelle maar ook lichte motor. Dit allen heeft aan de voet gestaan van deze 620R.

Als we naar het uiterlijk kijken, zien we dat de nieuwe 620R een iets ander neusje heeft dan zijn ‘ kleine ‘ zusje, om voor een beter luchtstroom te zorgen. Nu zult u denken zusje? Ja, deze variant van de Caterham had namelijk wel een kleine 40pk minder, iets wat op dit gewicht genoeg betekend om de naam zusje toe te passen.

Om al dit gruwelijke geweld van de auto op de weg te houden, rijdt deze op zogeheten ‘semi-slick’ banden. Dat zijn banden, die eigenlijk niet voor op de weg zijn omdat er amper profiel in zit, maar toch net, maar dan ook nét goedgekeurd worden. Voor ons als auto bloggers alleen maar leuk, want het betekend vééél meer grip.

Caterham heeft het weer geflikt, een oud concept in een nieuw snel jasje waar weer menig persoon zich ontiegelijk op gaat verkijken. Hoe lief de auto ook lijkt, hoe gemeen die ook klinkt, er zullen altijd rijke zakenmannen zijn die denken beter te zijn dan de auto. Gelukkig heb ik nieuws voor deze mensen, dat zijn ze niet. Het enige voordeel wat de personen in kwestie hebben is dat ze de auto kunnen betalen. De auto gaat namelijk in Nederland helaas €58.000 kosten.

Vandaar dat wij als bloggers maar beter verder kunnen gaan kwijlen, en genieten als we er ooit één tegenkomen op straat.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − negen =