Auto goed verzekeren
Je hebt een nieuwe auto gekocht. En hoe kan je deze het beste verzekeren? Je kan bij de dealer van je auto vragen waar je de nieuwe auto kan verzekeren. Maar dit is meestal niet de meest voordelige manier. Sinds enkele jaren kan je verzekeringen op allerlei gebied, dus ook autoverzekeringen, snel en eenvoudig vinden op internet.

Vergelijkingssites voor autoverzekeringen
Er zijn meerdere vergelijkingssites waar je binnen enkele minuten de meest voordelige autoverzekering voor jouw auto en situatie kan vinden. Bekende namen zijn Independer.nl en Verzekeringssite.nl. Maar er zijn meer sites, zoals Autoverzekeringenvergelijk.com en Verzekeringen vergelijken.

Wat voor autoverzekering wil je?
Hoe kan je snel de beste autoverzekering vinden? Vul eerst de kenmerken van je auto in (meestal volstaat het kenteken). Geef vervolgens je belangrijkste kenmerken, zoals leeftijd, woonplaats en het aantal jaar dat je al auto rijdt. Daarbij is het aantal zogenaamde schadevrije jaren belangrijk, dit bepaalt namelijk de hoogte van je premie. Tot slot dien je te kiezen uit de dekking van je autoverzekering. Je kan kiezen uit de basisdekking, dat is de WA-dekking, of een ruimere dekking, de zogenaamde WA-plus dekking. Wil je helemaal uit de zorgen zijn? Neem dan de allrisk dekking, dan ben je tegen vrijwel alle risico’s gedekt, inclusief per ongeluk zelf veroorzaakte ongelukken.

Snel afsluiten
Vanaf het moment dat je een auto hebt, dien je deze verzekerd te hebben. Het is daarom zaak om snel na het kopen van een auto, een autoverzekering af te sluiten. Kies daarbij niet de gemakkelijkste weg, maar neem de tijd om een goed en voordelig product uit te kiezen. De verschillen in premie kunnen fors zijn, tot wel honderden euro’s per jaar.

Taxi en verzekeringen
Een taxi verzekering sluit je niet zomaar bij een willekeuring verzekering bedrijf af. Er zijn verschillende risico groepen in deze branche. Namelijk de zogenaamde stads taxi die constant zijn rondje in de stad doet en bijvoorbeeld een http://www.taxibestellen.nl/schipholtaxi/. Het personenvervoer in de grote steden brengt meer risico tot schade met zich mee. Denk maar eens aam al het drukke verkeer, trams, fietsers etc. Taxibedrijven die voornamelijk snelweg rijden of bv limousine vervoer rijden lopen minder risico op schade.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 2 =