Veiligheid gaat voor op alles. En dan liever in het mom liever voorkomen dan genezen. Zeker een waardevol bezit zoals bijvoorbeeld je auto wil je echt niet zo maar weg geven aan een laagvlieger van een dief. In Nederland neemt het aantal diefstallen van auto’s gestaag toe. Niet alleen het voertuig zelf maar ook de inhoud is af en toe prooi van criminelen. Elke auto die wordt gestolen is er een te veel en had de jouwe kunnen zijn! Om je te helpen jou auto voor tuig te beschermen heb ik een aantal tips opgesteld:

De wielklem staat vooral bekend als een lastpost voor foutparkeerders. Het apparaat was echter ontworpen met een ander doel. Als je er niet mee weg kan rijden kan je een auto ook moeilijk stelen. Een wielklem zorgt er namelijk voor dat het voertuig niet verder kan zonder op zn minst ernstige schade aan de auto toe te brengen. De wielklem kan ook worden ingezet op aanhangers en caravans.

Een GPS Tracker kan uitkomst bieden. Telefoons zijn tegenwoordig rijkelijk voorzien van trackers die als de telefoon gestolen is de locatie van de dief kunnen vertellen. Zo worden veel telefoons weer teruggevonden en dieven opgepakt. Ook voor auto’s is er een dergelijke gadget beschikbaar. GPS tracking kan uitkomst bieden in verschillende situaties waarbij je liever geen opvallende beveiliging aanbrengt. Het voorkomt het probleem niet maar het kan het wel heel erg gemakkelijk genezen. Het geeft daarnaast ook nog eens een mooi overzicht waar de gebruiker allemaal geweest is met de auto.

Om de inhoud te beschermen is een autoalarm een goed middel. Ten eerste maakt het een ontzettende herrie zodat iedereen in de buurt weet dat er iemand aan jouw eigendom zit te rommelen. Daarnaast werkt een alarm vaak ook preventief. Inbrekers die een alarm op een auto zien zullen twee keer over hun bivakmuts krabben voordat ze besluiten de inhoud mee te nemen.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − drie =