Een auto rijden heeft tegenwoordig met meer te maken dan alleen van A naar B komen op een efficiënte manier. In veel gevallen is het al lang niet meer efficiënt, en kun je soms beter de trein nemen. Voor veel mensen is luxe en comfort weer heel belangrijk. En wegen de kosten van een auto niet op tegen dat van een reisabonnement. De auto is meer dan een vervoersmiddel. Voor veel mensen is het status, zichzelf goed voelen wanneer ze in een auto naar wens rijden waarin je voorzien bent van alle gemakken. Vroeger waren de luxe auto’s alleen weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee, een goed gevulde bankrekening en hele diepe zakken. Tegenwoordig kun je een auto leasen en kunnen dus meer mensen hun droom auto aanschaffen zonder dat ze daar eerst jaren voor moeten sparen.

 

Iedereen een nieuwe auto.

Je kunt het leasen van een auto op sommige vlakken vergelijken met dat van een telefoonabonnement. Waar je tegen een vast maandbedrag een telefoon neemt met een aantal minuten bellen, smsen en een data bundel. Omdat door dit soort afbetaald constructies het mogelijk wordt om voor iedereen een nieuwe dure telefoon aan te schaffen zie je nu iedereen met de duurste telefoons rond lopen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dit is ook het geval met een lease auto. Voor een vast maand bedrag. Krijg je een auto naar keuze, met een aantal kilometers dat je per jaar rijd, en de looptijd van het contract. Hierdoor kan iedereen tegen elk budget in een nieuwe auto rijden. Je kunt tenslotte al private leasen vanaf bedragen rond de 200,- per maand. Hoe meer je kan missen per maand, hoe luxer en duurder je kunt rijden natuurlijk.

 

Gemak en onbezorgd rijden.

Waar het bij een lease vooral omgaat is dat je onbezorgd kunt rijden. We kennen de leasevormen al van jaren geleden, toen dit alleen nog voor bedrijven bestond. Tegenwoordig kun je een Private Lease nemen of ook wel privé lease genoemd. Dit is een lease auto voor particulieren waarin alles in het contract zit. Het gaat dus om onbezorgd rijden in een nieuwe auto voor een vast maand bedrag. Waarbij jezelf nergens aan hoeft te denken behalve de brandstof. De wegenbelasting, de allrisk autoverzekering. Onderhoud en reparatie zitten ook in het vaste maandbedrag. Als er wat is hoef je maar te bellen of het via een special app aan te melden en je wordt direct geholpen. In de meeste gevallen krijg je tijdens het onderhoud van de auto vervangend vervoer.

 

Je weet waar je aan toe bent.

Omdat je ongeacht wat er gebeurd, elke maand een vast bedrag betaald voor je auto. Weet je precies waar je aan toe bent. Je hebt geen last van onvoorziene kosten. Zoals bijvoorbeeld schade of andere gebreken aan de lease auto. Wanneer er iets stuk gaat, dan wordt dit voor het zelfde maand bedrag gemaakt. Je betaald dus nooit meer. Het enige wanneer je meer betaald, is als je het aantal aangegeven kilometers per jaar overschrijd. Hier dien je dus ene goede berekening van te maken voordat je een lease contract aangaat.

 

Geen onverwachte kosten.

Je betaald elke maand een vast bedrag. Net zoals de huur voor je huis of je hypotheek. Zie het als een autoabonnement. Alhoewel je het niet in alle gevallen een auto abonnement kunt noemen. Dit is puur afhankelijk van de leasevorm en constructie. Bij een private lease gaat het doorgaans wel om een abonnement. Je betaald de auto niet af, maar neemt hem in bruikleen voor een paar jaar. Na die paar jaar, kies je voor hetzelfde bedrag were een nieuwe auto. Of betaald je wat bij om bijvoorbeeld iets luxer te gaan rijden. Je kunt natuurlijk je autoabonnement of private lease contract eenvoudig opzeggen. Of de auto voor het restbedrag overnemen om er nog een paar jaar in te rijden. Je kent de auto tenslotte al heel goed.

 

Altijd het comfort van een nieuwe auto.

Zeker wanneer je gebruik maakt van Private lease. Dan leen je de auto voor een maandelijks bedrag. Dit is voor een bepaalde looptijd. Na deze looptijd, kun je een nieuwe auto nemen. Zo rijd je altijd in de comfort van en nieuwe auto. De kans op gebreken en dat je met pech langs de kant van de weg staat is minimaal. Je rijd altijd in een auto die over de nieuwste technologieën beschikt. Een veilige auto, en auto’s worden steeds zuiniger wat ook mooi meegenomen is.

 

Alles inclusief.

Het aller mooiste van een privé lease auto, is dat het een all-inclusive lease contract is. Je betaald maandelijks een vast tarief waarin. De wegenbelasting verwerkt zit. De verzekering, onderhoud, APK, reparatie, winterbanden en vervangend vervoer indien de lease auto naar de garage moet voor onderhoud of reparatie. Zo kom je nooit voor dure verassingen te staan wanneer je auto stuk gaat. Ook zit er vaak wegenwacht, ANWB in het contract. Dus ook daar hoef je niet zelf meer aan te denken. Lekker onbezorgd rijden en zodra er wat is wordt je direct geholpen, zodat je onbezorgd verder kunt reizen. Wil je meer weten over een lease auto? En wil je elke leasemaatschappij vinden en vergelijken? Kijk dan eens hier.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =