Soorten trekhaken
Een trekhaak op je auto is een handige accessoire. Zowel voor op vakantie als wanneer je een bouwklus oppakt. Niet elke auto heeft standaard een trekhaak achterop zitten. Gelukkig zijn er genoeg trekhaken online te koop die ook nog eens eenvoudig te installeren zijn. In dit artikel worden de bekendste trekhaak soorten besproken.

Vaste trekhaak
Dit is een standaard trekhaak die vaak al op de auto zit zodra deze wordt gekocht. Ook is het mogelijk zelf een vaste trekhaak aan te schaffen. Deze trekhaak wordt aan de achterkant van de auto bevestigd met bouten, of door te lassen. Deze trekhaak is handig als je er vaak gebruik van maakt. Als je bijvoorbeeld regelmatig een fietstocht maakt en een fietsdrager wilt monteren, of af en toe een weekendje weggaat met de caravan of klapwagen. Zodra je de auto wilt verkopen is het wel weer mogelijk de trekhaak te verwijderen, maar het is aanbevolen dit door een garage te laten doen zodat de elektrische aansluiting niet beschadigd wordt.

Afneembare trekhaak
De afneembare trekhaak is ideaal voor als je maar een paar keer per jaar een trekhaak nodig hebt. Ook als er een parkeersensor in de auto zit is de afneembare trekhaak de beste oplossing. Zodra hij niet nodig is en er een trekhaak op de auto zit, zal de sensor te trekhaak namelijk ook oppikken. Dus als er niks achter de auto hangt, kun je de trekhaak er gewoon weer afhalen waardoor je geen last van verstoringen hebt. Een nadeel van de afneembare trekhaak is dat hij door het op en afhalen kan beschadigen en snel vuil kan worden tussen de connectiepunten.

Wegklapbare trekhaak
Een iets minder bekende variant is de wegklapbare trekhaak. Geen zin om steeds je trekhaak te monteren? De wegklapbare trekhaak is zo gemaakt, dat hij volledig onder de auto is weg te klappen als deze niet in gebruik is. De kogelstang blijft gewoon vast aan uw auto waardoor er geen monteren aan te pas komt. Ook voor auto’s met een parkeersensor is deze trekhaak ideaal. Zo hoef je ook nooit meer een losse trekhaak in je achterbak te hebben, wat toch weer dat extra beetje ruimte bespaard.

Veiligheid
Zodra je een trekhaak hebt geïnstalleerd en deze in gebruik neemt, is het belangrijk dat je altijd eerst controleert of de elektrische bedrading goed werkt. Test alle lichten en rem uit om te zien of ze ook op bijvoorbeeld de aanhangwagen goed reageren. Veiligheid gaat voorop!

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =